Hiphop Dans

Hiphop Dans Nedir? Nasıl Yapılır? Müzikleri ve Kursu

Hiphop dans denildiği zaman akla teknik olmadan doğaçlama dans yapılması gelebilir. Fakat kendi içerisinde birçok stile sahip olan bir dans türüdür.

Hiphop tarihine genel olarak baktığımız zaman 1970’li yıllara iniyoruz. 1970’li yıllarda birkaç nesil öncesine kadar azınlık muamelesi gören Afro Amerikalılar tarafından ortaya konulan bir akımdır. Hiphop müziğinde de bir tarafta rap bir tarafta break dans görülmektedir. Kültürel bir katmanı olduğunu belirtelim. Gerçekten eğlenceli bir danstır fakat sanılanın aksine komik değil asil bir dans olarak yurtdışında sergilenmektedir. Başkalarının özgürlüklerine de asla dokunamayan bir yapıyı temsil etmektedir. Dans tüm danslarda olduğu gibi bedenin ritme akması ile ortaya çıkarılmaktadır. 

Dansı usta öğretmenlerden öğrenmek kesinlikle size yeni bir bakış açısı kazandıracaktır. Eğer sizde dansı uzmanından öğrenmek istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz!

Bu yazımızı da okumak isteyebilirsiniz: Oryantal Dans Nedir? Oryantal Müzikleri, Kursu

Hiphop Dans Nasıl Yapılır?

Dans çeşitlerine göre çeşitli kuralların olması dansın, dans olmasını sağlayan en büyük etkendir.

Hiphop Dans 2

Hiphop dans yapmak isteyenler için kurslarımız devam ediyor. Katılmak isterseniz ana sayfamızdan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Teknik olarak hiçbir kuralı yokmuş gibi görülse de içerisinde birçok farklı stil barındırmaktadır. Tabi her yeni stil de karşımıza yeni bir tekniğin sergilenmesi şekilde geliyor. Son zamanlarda popping, locking, krump, dance hall ve high heels stilleri çok fazla ilgi görüyor. Kendi kuralları ile çeşitlilik sağlayan dansların her birinde kendi kurallarına uygun hareket etmek gerekiyor. Fakat fazla stil olmasından ötürü ek çaba göstermeniz gerekecektir. Tekniklerin öğrenilmesi amacıyla çok fazla sayıda egzersiz yapılması gerekmektedir.

Türkiye’de de oldukça büyük bir kitleye hitap eden dans, geleceğin müziği olarak karşımıza çıkacak şeklinde söylemleri sürekli karşımıza çıkarıyor. Eğer sizde bu kültürü; müzik ve dans eşliğinde ifade etmek istiyorsanız kurslarımıza bekliyoruz.

Hiphop Dans Müzikleri

Dans müzikleri dansın daha iyi öğrenilmesinde etkilidir. Çünkü beynimiz biz fark etmesekte bir yerden sonra ritme ayak uydurmaktadır.

Hiphop dans müziklerini inceleyerek, bireysel çalışmalarınızda kullanabilirsiniz. Dans müziklerine şu şekilde göz atabiliriz:

  1. Yonca Evcimik – Vurula Vurula
  2. Ece Mumay – Kutu Kutu
  3. Semicenk – Herkes Gibisin
  4. Ece Mumay – Lila
  5. Bengü – Tatlı
  6. Işın Karaca – Gurbetlik

Yukarıda yer alan şarkılar Youtube tarafından hiphop müziği kategorisinde önerilen şarkılardır. Bu yüzden şarkıları sizlerle paylaşmak istedik.

Hiphop Dans Kursu

Dansı etkili şekilde öğrenmek için grup şeklinde yapılan kurslara katılım oldukça önemlidir. Fakat bireysel olarak öğrenmek isteyen müşterilerimiz için de kolaylık sağlamaktayız.

Hiphop dans kursu, Danskeyfi Altunizade olarak profesyonel öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir. Her bir stilin kendine has uzman hocasıyla en iyi eğitimi alacağınızdan emin olabilirsiniz. Türkiye’nin en büyük salonunda birçok kişiyle eğitim alabilirsiniz. Grup çalışmalarında alınan verimin bireysel çalışmalara oranla %60 daha faydalı olduğunu da unutmayalım. Bundan dolayı dans ederken grup halinde ilerlemek, bilinçsel olarak daha pozitif hissettirmektedir.

1 thought on “Hiphop Dans Nedir? Nasıl Yapılır? Müzikleri ve Kursu”

  1. Geri bildirim: Rüyada Dans Etmek? Dans Etmenin İnsan Üzerindeki Etkileri? - Danskeyfi Altunizade

Yorumlar kapalı.

Bizi Arayın
Yol Tarifi Al
× Size nasıl yardımcı olabiliriz?