Oryantal Dans

Oryantal Dans Nedir? Oryantal Müzikleri, Kursu 

Oryantal dans nedir? Dans türleri arasında ülkemizde de yaygın görülen bir dans türünden bahsedeceğiz.

Oryantal dans veya göbek dansı geleneksel bir Orta Doğu dansı olarak karşımıza çıkmaktadır. Batı’da da versiyon olarak farklılık gösterse de “Belly Dance” olarak bilinmektedir. Özellikle Yunanistan ve Balkan ülkelerinde çiftetelli olarakta bilinmektedir. Dansı oynayan kadın dansçılara dansöz erkeklere ise dansör denilmektedir.  Dünyanın bilinen en eski danslarının başında gelmektedir. İslam öncesi inançları da içerisinde içermektedir. Orijinal hali antik dönemin doğurganlık ve bereket kültüründe yatmaktadır. Tüm antik uygarlıklar içerisinde bereketi sembolize eden tanrıçalar görülmektedir. Bu dansta ta Toprak Ana ile direkt temasın kesilmemesine dayandığı görülmektedir.

Dans kursu almak istiyorsanız Guinness Rekorlar kitabına adını yazdırmış Danskeyfi Altunizade dans okulunu tercih edebilirsiniz!

Bu yazımızı da okumak isteyebilirsiniz: Bachata Nedir? Bachata Dansı, Müzikleri ve Kursu

Oryantal Dans Nedir?

Dans türleri arasında kursunu verdiğimiz en eski kökenli dans olarak bilinmektedir. Dans Balkan ülkelerinde çiftetelli olarakta bilinmektedir.

Oryantal Dans 2

Oryantal; din ve geleneksel olarak birçok önem taşımaktadır. Yerden teması kesmemek dans sırasında vurgulanan düşünceler arasında gelmektedir. Adımlarla değil de vücut kasları ile vücudu hareket ettirmek gibi inceliklere sahiptir. Bu dans türünün eski zamanlarda Arap kabile kadınları tarafından yapıldığı görülmektedir. Yapılan dans bereket tanrıçasına yakarış amaçlı yapılmaktaydı.

Bu yazımızı da okumak isteyebilirsiniz: Salsa Dans Nedir? Nasıl Yapılır? Müzikleri, Kursları

Oryantal Dans Müzikleri

Dans türleri içerisinde müzikler olmazsa olmazlar arasında gelmektedir. Başlık altında sizlere en etkileyici dans müziklerini hazırladık.

Oryantal dans müzikleri arasında en çok beğenilen dans müzikleri şu şekildedir:

  1. Şehvetli Oryantal
  2. Gözlerinde Ateş
  3. Çöl Gülü
  4. Büyülü Çarşı
  5. Gece Yarısından Sonra
  6. Marakeş’in Düşleri
  7. Mistik Yolculuk
  8. Arap Ritimleri
  9. Hipnotik Atmosfer
  10. Seksi Titreşimler
  11. Sarayın İçinde
  12. Ay Işığı Altında
  13. Lübnan Müziği
  14. Oryantal Gece
  15. Hareketlerde Tutku

Yer alan müzikler eğitim ve öğrenme konusunda da size oldukça yardımcı olacaktır. Özellikle müzik kulağı olan kişilerin dans eğitimi almaları daha kolay hale gelmektedir. Kendinizi ritme bırakarak olayları akışına bırakabilirsiniz.

Oryantal Dans Kursu

Dans öğrenmek size hayatınız boyunca unutamayacağınız beceriler katmaktadır. Özel günlerde, toplantılarda veya profesyonel olarak dans yapabilirsiniz.

Oryantal dans öğrenmek mi istiyorsunuz? Danskeyfi Altunizade olarak yılların verdiği tecrübemiz ile yanınızdayız. Profesyonel öğretmenlerimiz ile size en etkili şekilde dans eğitimi verilmektedir. Kendinizi geliştirmek istediğiniz dans türünde, birçok hocamız ile yanınızdayız. Her dersin kendine has, profesyonel öğretmeni bulunmaktadır. 

Dans eğitimleri hakkında bilgi almak için bizi arayabilirsiniz. Oryantal dans kursu yazısına tıklayarak kurs sayfasına geçiş yapabilirsiniz. Kurs sayfasında size dansa dair daha detaylı bilgi verilmektedir. Türkiye’nin en büyük yüzölçümüne sahip dans okullarından birisinde eğitim görmek istiyorsanız bizi tercih edebilirsiniz. Dans harici sosyal etkinlikler ve birçok sosyal faaliyetlerde yer almak için de bizi tercih edebilirsiniz..

2 thoughts on “Oryantal Dans Nedir? Oryantal Müzikleri, Kursu ”

  1. Geri bildirim: Zumba Dans Nedir? Nasıl Yapılır? Dans Müzikleri

  2. Geri bildirim: Hiphop Dans Nedir? Nasıl Yapılır? Müzikleri ve Kursu - Danskeyfi Altunizade

Yorumlar kapalı.

Bizi Arayın
Yol Tarifi Al
× Size nasıl yardımcı olabiliriz?