Enerjinin Dansı: Hip Hop Faydaları Neler?

Dans etmek her şeyden önce eğlencelidir ve hip hop büyük bir keyifle dans etmenize olanak tanır. Hip Hop hakkında muhtemelen bilginiz vardır, en azından reklamlarda ya da filmlerde bu dansa tanık olmuşsunuzdur. Hip Hop kursu sayesinde enerjinizi müthiş bir şekilde atabilirsiniz.

Hip Hop Nedir?

Hip Hop temelde bir sokak dansıdır ve salon dansı olarak bilinen danslardan belirgin farkları bulunur. Her şeyden önce Hip Hop dansçının katı kurallara bağlı kalmasını istemez, müziğin ritmine kendini kaptırarak gönlü dilediğince dans etmesini ister. Bu bakımdan Hiphop herkesin rahatlıkla yapabileceği bir danstır. İster eğlence ister hobi amaçlı olsun Hiphop ile çok büyük keyif alabilirsiniz. 1980’lerde Rap müziğinin dans biçimi olarak çıkış gösteren Hiphop sonrasında ise Rap müziğinden bağımsız olarak başlı başına bir tür haline gelmiştir. Yüksek enerjik ritimler sayesinde bu dans ile çok keyif alırsınız.

Hiphop faydaları sıralanacak olursa enerjinizi rahatça atabilmenizi sağlar. Ayrıca kolayca kilo vermenizi, bedeninizi esnetmenizi, hareketler ile özgüven tazelemenizi ve stresten uzaklaşmanızı sağlar. Bu faydaları ile tam da günümüz insanın ihtiyacı olan rahatlamaya katkıda bulunur. Çocuklardan yetişkinlere kadar herkes Hiphop’ta kendisine yönelik bir şeyler bulabilir. Özellikle gelişim çağında olan çocuklarda motor beceriler üzerinde önemli yararlar gösterir. Bunlar sıralanacak olursa;

  • Çocukların psiko motor becerilerinin gelişimini destekler
  • Boylarının uzamasını destekler
  • Esnek kas ve güçlü kemik yapısı oluşturur
  • Sosyalleşme olanağı tanır

Enerjinizi Kolayca Atın

Hip Hop dans türü olarak son derece enerjiktir ve üzerinizdeki enerjiyi kolayca atabilmenizi sağlar. Günlük yaşamda çeşitli nedenler ile stres yaşıyor olabilirsiniz. Bu stres ve yorgunluktan kurtulmak için ise Hiphop eşsiz fırsatlar sağlar. Hiphop’ın ritmine kendinizi bırakmanız halinde dans ederek tüm kaygılarınızı geride bırakabilirsiniz. Başka bir dünyaya adım atmanın kolay yöntemi olan bu dans eğlencenin doruklarını keşfetmenizi olanaklı kılacaktır. Bu da enerjik hissetmenin yanında mutlu olmanıza da destek sağlayacak.

Kilolarınızdan Dans ile Kurtulun

Sık dans edenleri ya da profesyonel dansçıları gördüğünüzde kilolu olmadıkları dikkatinizden kaçmamıştır. Aslında formlarını korumaktan öte düzenli dans edenler, dans esnasındaki hareketler ile kolay kilo verdikleri için ideal kiloya sahiptirler. Bu bakımdan Hiphop ritmik hareketleri ve enerjisi ile birlikte fazla kilolarınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir. Özellikle hareketli ritimleri ile toksinleri vücudunuzdan atmanıza yardımcı olması sayesinde sağlığınızı korumak için de bu danstan yararlanabilirsiniz.

Sadece kilo vermeniz için değil aynı zamanda vücudunuzu esnetmeniz için de bu dansın faydaları olacaktır. Bedeninize kas esnekliğinin kazandırılması için yardımcı olacak Hiphop, bunu tüm kas sisteminizi kullanması ile sağlıyor. Başka bir deyişle Hiphop hareketleri o kadar fazladır ve bacak, kol, göğüs ile baş kısmının koordinasyonunu gerektirir ki tüm kaslarınızı çalıştırmanız gerekebilir. Bu da kaslarınıza belirli bir süre sonrasında esneklik kazandırır ve günlük yaşamda çeşitli hareketleri çok daha kolay yapmaya başlarsınız.

Ayrıca hareketler diğer dans türlerine göre görece daha zor olduğu için hareketleri başarılı bir şekilde yaptıkça kendinize olan güveniniz de artış gösterecektir. Bu özgüven ise günlük yaşamın her alanına sirayet ederek kendinizi daha iyi ve huzurlu hissetmeniz için size yardımcı olacaktır.

Hip Hop Nasıl Öğrenilir?

Hip Hop öğrenmek için ise özellikle başlangıç aşamasında profesyonel destek almanız gerekebilir. Bu sayede hem hareketleri doğru şekilde öğrenebilir ve uygulayabilirsiniz. Hip Hop kursu sayesinde kolay şekilde hareketleri öğrenebilir, enerjinin ve müziğin ritmine kendinizi bırakabilirsiniz.

Yorum bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bizi Arayın
Yol Tarifi Al
× Size nasıl yardımcı olabiliriz?